MickeySoft Fritőz CE 2.0 FE (Fifth Edition)

A munkából hazafele menet kedvet kaptam egy adag hasábburgonyára. Ezért vettem egy nagy csomag fagyasztott hasábburgonyát. Előre örültem a finom vacsorának. Az elkészítése nagyon egyszerűnek igérkezett - A fritőzünk a legújabb MICKEYSOFT FRITŐZ CE 2.0 FE operációs rendszerrel van felszerelve. A sors azonban másképp akarta.

Mikor hazaértem a csomagot letettem az asztalra és bekapcsoltam a fritőzt. Nem egészen három perc és két restart után (ugye ismerik ezt a klasszikus hármasfogást Ctrl-Alt-Hasábburgonya) a menüből már ki is választottam: "Hasábburgonya". Sajnos elfelejtettem megszakítani a kapcsolatot a fritőz és a Mickeysoft Kitchenet között. A fritőz kapcsolatot teremtett a hűtőszekrénnyel és hibaüzenetet küldött:

"Biztos, hogy hasábburgonyát akar készíteni, mikor a hűtőben nincs hasábburgonya?", és felkínálta a "Nem" és a "Storno" nyomógombokat. Megadva magam a sorsomnak a hasáburgonyát elhelyeztem a hűtőben, becsuktam az ajtót, vártam öt másodpercet míg villogni kezdett a zöld kontrolégő mely szignalizálja, hogy a hűtőszekrény adatbázisa aktualizálódott és kivettem a hasábburgonyát.

A következő restart után a fritőz már nem akadékoskodott. A képernyőn megjelent az jól ismert "Fritőz Varázsló". Igaz közvetlen a szavatossági idő lejárta után elromlott a beépített mérleg és utána a scanner is elhúzott az örök vadászmezőkre. Így még a következő plussz lépésekre volt szükség: "Rajzolja be a hasábburgony tipikus alakját", Adja meg a hasábburgonya mennyiségét (darab), adja meg a leghosszabb és a legrövidebb hasáb hosszát". De erre már fel voltam készülve. A szemmértékem nagyon jó és egyedül a családban egész jól rajzolok. Így eddig csak kétszer fordult elő, hogy félig nyers vagy megégett hasábburgonyát készítettem.

Sokkal jobban aggódtam a hírhedt "olaj adatbázis" miatt. A feleségemet ugyan rászoktattam, hogy a szerinte túl drága "Mickeysoft Kitchen 2000 compatible", jelzésű olajat vásároljon, de az ember soha nem tudhatja. Ép tegnap láttam a kamrában Lukany jelzésű üveget és nem voltam benne biztos, hogy nem e valamilyen noname verzió. Sajnos az aggodalmam beigazolódott. A képernyőn megjelent a "Nem várt hiba az olaj detektálása során. Kérem aktualizálja a vezérlők listáját és indítsa újra a varázslót." üzenet. Még szerencse, hogy az olaj új csomagolásban volt, mivel a kupakban szokott lenni a beépített mikrocsip a vezérlővel.

Sajnos a kupakot már bedobtam a fiókba. Mivel modern háztartás vagyunk a fiókban rengeteg kupak volt. Tíz perc után mikor már kb. két tucat kupakot (Sörös, ásványvizes, szörpös stb) a fritőz érzékelőjére helyeztem teljesen elvesztettem a reményemet. Igaz az egyik ásványvizes kupakot a MICKEYSOFT FRITŐZ CE 2.0 FE kompatibilisnak ismerte el a növényi olajokkal, de a tavalyi tapasztalatok alapján az ecetes csirkemellel már nem bízom a fritőz detektáló képességében.

Ezért kikapcsoltam a fritőzt és éhesen kentem magamnak jól bevált zsíros kenyeret. A közönséges házizsírt, identifikációs csip nélkül a szüleimtől kaptuk és az öreg elavult kést még szerencsére nem dobtuk ki. Bár mikor a zsírt vettem ki a hűtőből az ajtaján megjelent egy reklám egy moder kenyérszeletelőre mely kompatibilis a Mickeysoft Kitchen 2000 készlettel. Állítólag a kenyérszeletelésen kívól tud diófából bölcsőt faragni.