Kerékpár vásárlás

Gratulálunk!

Ön egy kiváló minőségű kerékpárhoz jutott, mi pedig 170 ezer forinthoz.
Szívből reméljük, hogy Ön is olyan elégedett lesz, mint mi most.

  1. A frissen vásárolt kerékpárt a könnyebb használat érdekében, csomagolja ki!
  2. Szerelje fel a pedálokat (nem tartozék, ha nem vásárolt hozzá, akkor ezt utólag feltétlenül tegye meg). A pedálokat a hajtókarokon található menetes furatokba becsavarva kell felszerelni, úgy hogy azok a kerékpár szimmetriatengelyéhez képest kifelé álljanak! Szükseg esetén forduljon szakszervizhez!
  3. A gumiabroncsokat mindig jó keményre pumpálja fel, de csak annyira, hogy azok könnyedén elforogjanak a villaszárak között.
  4. A nyereg jó beallítása, kényelmi és biztonsági szempontból egyaránt alapvetően fontos. Ügyeljen rá, hogy a keskenyebb vége mindig az első kerék irányába álljon!
  5. Figyeljen rá, hogy kerékpározás közben, lehetőleg a menetirányba nézve üljön a kerékpáron. A talpai a pedálokon, ülőgumói a nyereg felső, vízszintes felületén helyezkedjenek el. Kezeivel pedig fogja meg a kormány jobb és bal oldalsó részein, erre a célra ergonomiailag kiképzett, műanyaggal bevont fogantyúkat.
  6. Figyelem! A kerékpárral történő könnyű és gyors előrehaladást nagy mértékben segíti a jó erőnlét, a hátszél, a lejtő, és ha a fékkarokat nem tartja folyamatosan behúzva.
  7. Az Ön által vásárolt kerékpár elsősorban jó minőségű aszfalt- vagy betonútra lett tervezve. Ebből kifolyólag, nehéz terepen, például: mélyszántásban, sóder- és homokbányában, mocsárban, illetve Magyarország közútjain való használatra csak igen korlátozott mértékben alkalmas.
  8. Amennyiben a fentiek figyelembevételével is gondjai lennének a használat során, akkor a probléma valószínűleg az Ön szellemi vagy fizikai kondíciójában keresendő. Nem ajánljuk pl. a kerékpár használatát, ha Önnek mérsékelten, vagy egyáltalán nincs lába.
  9. A kerékpárt 2 év alatti gyermek felügyelet nélkül ne használja, mert a kisebb alkatrészeket lenyelheti, vagy beszippanthatja!
  10. A kerékpárt mindenki saját felelősségére használja. Az esetleges balesetek során keletkező anyagi kárért, személyi sérülésért, rokkantságért vagy halálesetért a gyártó semmilyen felelősséget nem vállal!

Kellemes tekerést, jó sportolást kívánunk!